fbpx
STARCK2020-02-18T11:13:50+00:00

DESIGN BY Philippe Starck

Philippe Starck har udviklet ideer så længe han kan huske. Selvom det sofistikerede torturkammer som han designede til sin lærer blev konfiskeret allerede under planlægningsstadiet, havde han allerede i starten af tyverne et velkendt renomé inden for design og arkitektur. Fra det legendariske Café Costes via François Mitterands private værelser i Elysée Palace over til teddybjørne, telefoner og lamper; der er ikke noget han ikke har stillet spørgsmål ved og genopdaget.

Møbler fra cylinderen til lysets firkant

Underskabene som Philippe Starck designede til sin Starck 1 badeværelsesserie tilbage i 1994 er et af ​​de bedst kendte elementer af badeværelsesmøbler.
Underskabet med sin karakteristiske form, findes i prestigefyldte omgivelser over hele verden, såsom verdens højeste bygning, Burj Chalifa. Philippe Starck har nu indført geometriske variationer til denne form til Duravit.

Cylinder og kasse som en svævende blok

Ved udformningen af møbler i form af en cylinder og kasse, har Starck bevaret dør princippet fra den originale: Det indvendige af elementerne åbner helt, dette tilbyder ekstra lagerplads. De geometriske former er indarbejdet på indersiden af ​​både venstre- og højre dør som bakker. Dette giver praktisk adgang samtidig præsenterer en attraktiv udseende, når elementet er åbent. Skillelinjen forbliver skjult og overgangen mellem porcelæn og møbler. Blok karakteren af væghængte møbler er ulasteligt bevaret, med skygge huller yderligere at understrege deres “svævende” karakter.

Rektangulære lave skabe

De nye rektangulære lave skabe kommer i forskellige størrelser. Starck har udvidet serien af ​​geometriske effekter, her med nye porcelænsvaske i cirkulære, kvadratiske og tri-oval form. Et karakteristisk træk ved disse Starck møbler er de rummelige skuffer, der åbner bekvemt ved en forsigtig berøring med knæet. De 6 cm brede aluminiums kanter, som bryder siderne af skufferne, fås også på det tilsvarende højskab. For at matche denne kant, er det indre af møblet malet i aluminium, hvilket skaber en særlig attraktiv kontrast til sort eller hvid lak eller det nye eg.

En ny fortolkning af spejlskab

Philippe Starck’s nye geometriske tilgang omdefinerer også spejle og spejlskabe. Alle varianter har et “let firkant” udtryk som giver et meget blødt lys gennem en særlig film. Den yderligere omgivende lys projiceres på væggen fra toppen og fra siderne. Lyset i firkanten er altid placeret på den faste højre side af spejlskab, hvortil den venstre del er forbundet via en drejelig akse. Aluminium – farvet trækasser er monteret på bagsiden af den ​​svingbare del. Disse kasser kan svinge ud til fronten, når det kræves, at de daglige badeværelses elementer er tilgængelige. En ny fortolkning af spejlskab – simpelt, men effektivt!